Yourcloset » Modesajt specialiserad på personlig stil

Masthead header

Modeinblick med Expressens Moderedaktör, Emma Danielsson

Emma Danielsson jobbar på Expressen som Moderedaktör. YourCloset träffade henne på alla hjärtans dag och pratade om det gemensamma kärleksämnet: mode och personlig stil. Emma, öppen och välkomnade som hon är, bjöd på urläckra bakelser när vi hade satt oss ner som jag lite blygsamt fick tacka nej till för att sedan svära i mitt huvud att jag hade påbörjat min hälsomånad. Medan jag snällt sippade på mitt te och avundsjukt såg henne njuta av de goda bakelserna påbörjade vi intervjun. Här läser du vart allting började, hur intresset väcktes till liv och blev till jobb och hur hon själv tolkar hennes stil genom åren som har gått i hennes stilkurva.

Av: Jessica Johansson, foto: YourCloset

Vad betyder mode för dig?

Mode är inte bara jobb, det är det största intresset jag har. Det är en uttrycksform som genomsyrar allas vardag och det är väldigt kreativt. Det är en avkoppling att få bläddra i modemagasin och intresset har alltid funnits där.

Hur startades ditt modeintresse?
Jag har vuxit upp i en familj där mamma är konsthantverkare och pappa konstnär.  De har haft vanliga jobb båda två men mamma hade en egen butik vid sidan av och sydde mycket kläder, stickade och vävde så jag har det nog i generna där. Det var det bästa jag visste att gå upp på vinden och prova mammas gamla retrokläder när jag var liten.

Hur kommer det sig att du började jobba med mode?
Jag gled in på ett bananskal kan man säga. Jag utbildade mig till fastighetsmäklare och började jobba här i Stockholm men sen kom jag i kontakt med en kille som jobbade med herrmode och fick erbjudande om ett jobb och började som praktikant och sedan modeassistent. Där lärde jag mig allt från grunden och kände direkt att det här var något för mig. Jag hade träffat rätt och visste att det var det här jag skulle göra.

Vad är personlig stil enligt dig?
Jag skulle inte säga att jag har någon personlig stil. Jag tycker väldigt mycket om att experimentera och har inga problem att sticka ut lite. Det är väldigt roligt att prova sig fram men jag kan inte säga att jag är en typisk jeanstjej eller så.

Känner du att du har hittat din personliga stil?
Nej jag gör inte det, vilket jag är ganska glad över. Jag vill gärna fortsätta prova nya saker. Jag letar efter nya intryck hela tiden vilket man ständigt får i mitt jobb från visningar och bloggar. Jag vill inte begränsa mig.

Är det viktigt att ha en personlig stil?
För vissa kanske det är det då de kan hitta sin identitet i sin stil och då är det viktigt för dem. Men personligt känner jag att jag gärna vill kunna vara lite rockig en dag och bohemisk en annan dag.

Har du någon förebild som du anser har lyckats med att hitta sitt unika uttryck i sin klädstil?
Jag har flera personer som jag inspireras utav, en av dem är Alexa Chung som jag tycker klär sig jättebra i den flickiga stilen men hon står bara för en del av inspirationen på samma sätt som någon annan kan stå för mer rockig inspiration osv. Men den mesta inspirationen hämtar jag från streetstyle bloggar, dem älskar jag att läsa igenom.

Du äger många ringar och armband, hur viktiga är accessoarerna i ditt klädval? Är de något du utgår ifrån eller avslutar med när du klär dig?
Smycken är det som kan sätta det där lilla extra till en outfit, jag tycker det är fint med små detaljer som enkla kläder matchat med något maffigt halsband. Jag har alltid gillat smycken och ibland om jag har köpt ett nytt smycke som jag verkligen känner att jag vill ha på mig en dag så utgår jag ifrån det.

Vilka vårtrender tar du med dig in i din garderob?
Jag är väldigt förtjust i pasteller just nu och jag gillar att man matchar flera pastellfärger i samma outfit, det känns väldigt fräscht och modernt. Peplumtopparna (toppar med volanger nertill, reds anm) som man ser mycket av nu och formar kroppen jättefint gillar jag också väldigt mycket.

På dina oufitbilder i din blogg syns mycket färg, vad betyder färg för modesverige och personlig stil?
Jag vet inte om det är det här klimatet då det är grått och kallt som gör att svenskar inte klär sig i mer färg, det är nu man borde göra det för att pigga upp vardagen, men vi kanske lever ut lite mer på våren och sommaren. Det finns ändå alternativ i butikerna för den som vill satsa på färg och det är en helt ny shoppingvärld nu med webbutiker i hela världen där man kan hitta nya märken och spännande kläder. På höstvisningarna var det dock mest dova färger som visades och det är det som är mest kommersiellt och som funkar i det här landet.

Vilket plagg är ditt signumplagg?
Det är svårt med bara ett plagg, för mig handlar det mer om kombinationerna men jag älskar de här byxorna från Acne (se bild ovan, reds anm). De sitter helt perfekt, är inte svarta utan visar ändå lite färg och jag bär de året runt. Det är verkligen ett bra-att-ha plagg.


Stilkurvan: Mina föräldrar klädde mig nog i det som fanns tillgängligt utan att lägga alltför mycket tanke vid kläderna. Jag blev lite intresserad när jag började skolan och då ville man vara lite finare klädd så det började ganska bra, men sen blev det galet. När jag blev 13-14 tyckte jag själv att jag hade en fantastisk stil men jag hade väldigt behov av att sticka ut från mängden så jag började sy helt galna kläder men nu när man tittar på bilderna såhär i efterhand såg man inte klok ut.

Sen flyttade jag till Stockholm och då började min stil förändras till det bättre genom att jag hittade inspiration från gatorna. Här känner jag att stilkurvan började gå uppåt och sen började jag jobba med mode och började mer och mer hitta den stilen jag ville ha. Det är absolut ingen tia än, jag vill alltid ha utrymme för att testa nya saker, men här börjar det ändå plana ut och jag känner mig nöjd med vad jag sätter på mig.

Följ Emmas vardag och läs hennes blogg här.

Em-maah17 februari, 2012 - 05:41

vad spännande att läsa! kul att ni nu har modeinblick!

Kul att se din modekurva. Min har varit halvdöd väldigt länge.

Your email is never published or shared. Required fields are marked *

*

*

S E A R C H